14 Aralık 2008 Pazar

Akademisyenlenlere çift dil sınavı yapılacak.

YÖK Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. İzzet Özgenç imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, bundan sonra bütün Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuran adayların birimlerinde yapılacak olan dil sınavlarına girmelerinin 2547 sayılı Kanunun 23. Maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince zorunlu olduğu vurgulanmıştır. Üniversitelere gönderilen yazıda kararın YÖK Genel Kurul'un 06.11.2008 tarihli toplantısında alındığı belirtildi.

Akademik kadro için ÜDS ve KPDS sınavları dışında bir de üniversite dil sınavı yapacak.

YÖK, üniversitelerin akademik kadrolarına eleman alınırken, adayların ÜDS (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı) ve KPDS'den (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) aldıkları puanlar ne olursa olsun üniversite tarafından ikinci bir sınava alınmalarını şart koştu.YÖK Genel Kurulu, bazı üniversitelerde yardımcı doçentlik kadrolarına atama için yapılan dil sınavlarına itirazı görüştü. Genel Kurul'da 2547 Sayılı Yasa gereği bundan sonra bütün Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuran adayların birimlerinde yapılacak olan dil sınavlarına girmelerinin zorunlu olduğuna karar verildi.


YÖK tarafından gönderilen yazı aşağıdaki gibidir:

Yardımcı doçent kadrolarında başvurularda Üniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterler kapsamında Yükseköğretim Kurulunun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şartı getirilse bile söz konusu kadrolara atamalarda her hangi bir ayrım yapılmaksızın 2547 sayılı Kanun’un 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendinde belirtilen yabancı dil sınavının yapılması gerektiğinin üniversitelere duyurulmasına Genel Kurul'un 06.11.2008 tarihli toplantısında karar verilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim

Prof. Dr. İzzet Özgenç
Başkan Vekili

Hiç yorum yok: