6 Ocak 2009 Salı

Memurlar da, 1 Ocak İtibariyle Hastane Ücreti Ödeyecek

"Tedavi Katılım Payının Uygulanması Hakkında Tebliğ (Sıra No: 7)" 31 Aralık 2008 tarihli 7. mükerrer Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu tebliğ bütçe kanununa dayanmaktadır.

KAPSAM

Tebliğin kapsamı memurlar ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri ile yeşil kartlılardır.

NE KADAR ÖDENECEK

Kapsama dâhil kişilerin sağlık kurumlarındaki ayakta tedavilerinde, hekim ve diş hekimi muayenelerinden aşağıdaki miktarlarda katılım payı alınacaktır.

- İkinci basamak resmi sağlık kurumlarında 3 TL,
- Eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 TL,
- Üniversite hastanelerinde 6 TL,
- Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında 10 TL,

- Birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacaktır.

TANIMLAR

İkinci basamak resmi sağlık kurumu: Eğitim ve araştırma hastanesi olmayan devlet hastaneleri ve dal hastaneleri ile bu hastanelere bağlı semt poliklinikleri, entegre ilçe hastaneleri, Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve araştırma hastanesi olmayan hastaneleri, ikinci basamak resmi sağlık kurumu olarak kabul edilir.

İkinci basamak özel sağlık kurumu: Özel Hastaneler Yönetmeliğine göre ruhsat almış hastaneler ile Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik kapsamında açılan tıp merkezleri ile Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin geçici ikinci maddesine göre faaliyetlerine devam eden tıp merkezleri ve özel dal merkezleri ikinci basamak özel sağlık kurumları olarak kabul edilir.

TAHSİLAT MAAŞTAN YAPILACAK

Memur için muayene katılım payı, kurumları tarafından çalışanların aylık ve ücretlerinden kesilmek suretiyle tahsil edilecektir.

211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu kapsamında bulunan personel ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli 657 sayılı Kanuna tabi personel ile bunların bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin muayene ve tedavileri sonucunda, askeri hastaneler bu Tebliğe ekli Muayene Katılım Payı Formunu (EK–2) düzenleyerek aylıklarından kesinti yapılmak üzere personelin bağlı olduğu harcama birimine göndereceklerdir.

Hiç yorum yok: